BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

sâmbătă, 23 martie 2013

BOOKS GIVE YOU A BETTER PERSPECTIVE




Saptamana aceasta, elevii clasei a VI-a A din scoala noastra au avut ca tema pentru ora de dirigentie sa comenteze mesajul din fotografia de mai sus. 

Puteti vedea una dintre parerile celor ce si-au facut tema si va lansam invitatia de a ne impartasi parerile voastre intr-un comentariu la acest articol sau pe adresa de mail a bibliotecii
biblioteca.scolii.noastre@gmail.com


Cartile iti dau o mai buna perspectiva
Analizand aceasta tema mi-a trecut prin minte citatul postat pe siteul bibliotecii: "Cititul ucide ignoranta!". Si cred ca asta spune totul. Asa cum antrenamentul este benefic pentru trup, si lectura este eficace pentru minte, ea incita gandirea si deschide camp larg imaginatiei si inspiratiei. Cartile ne sunt sfetnici si nu ne contrazic, prieteni constanti accesibili si intelepti. Cartea este o calatorie prin suflete , ganduri si frumuseti. Mihai Eminescu spunea intr-un citat asa: “Citeste! Citind creierul tau va deveni un laborator de idei si imagini ,din care vei intocmi intelesul si filosofia vietii”. Eu as spune asa: imaginea postata sugereaza ca perseverenta, dragostea pentru carte, munca asidua ne ridica pe culmile cele mai inalte ale Everestului, ne imbunatateste puterea de concentrare, ne faciliteaza participarea la discutii ne imbogateste vocabularul si ne ajuta sa ne exprimam corect si elevat. Si uite asa incet si sigur cu un bagaj solid de cunostinte, poti culege roadele muncii, pe propriile tale picioare de unde nimic si nimeni nu te va destabiliza. Frica, teama vor fi de neconceput.

Bocirnea Andrada, clasa a VI-a A

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!