BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

miercuri, 24 aprilie 2013

Avram Iancu citeste!

Ziua Internatională a Cărţii şi a Dreptului de Autor si Ziua Bibliotecarului au fost sǎrbǎtorite marţi, 23.04.2013, la sezatoarea literara "Avram Iancu citeste", unde biletul de intrare a fost cartea preferata. Pentru cǎ este important ca elevii sǎ înţeleagǎ rolul pe care cartea îl joacă în formarea propriei persoane, micii actori ai clasei a VI-a A au prezentat în faţa colegilor lor trei scenete: “Bucuriile şi nenorocirile notei 3”, “Tinereţe fǎrǎ sǎ înveţe şi viaţǎ fǎrǎ de carte” şi “Povestea unui elev leneş”, piese al cǎror sugestiv mesaj a fost înţeles de cǎtre toţi spectatorii. Un concurs de culturǎ generalǎ şi un “Duel al cititorilor” i-au atras pe elevi, apoi aceştia au rǎspuns la serie de întrebări despre importanţa cititului în cadrul unui chestionar, ale cărui rezultate, unele aşteptate, altele surprinzătoare, au furnizat informaţii despre felul în care elevii de la Şcoala Gimnazialǎ “Avram Iancu” din Covasna percep în linii generale rolul şi locul lecturii. Un sondaj de opinie pe aceeaşi temǎ a fost lansat şi pe Facebook, pe grupul şcolii.
Ii felicitam pe castigatorii concursului de cultura generala pe teme de literatura: Echipajul CITITORII, format din Dragomir Denisa din clasa a V-a A, Ananina Iulia din clasa a VI-a A, Popica Andrei din clasa a VII-a A si Voicila Florentina din clasa a VIII-a A.
Va reamintim ca vineri, 26 aprilie, este data limita pana la care puteti inscrie lucrarile voastre la concursurile propuse de biblioteca:

 -CONCURS de eseuri, cu tema:


DE CE CITESC
Importanţa cărţii în viaţa mea
Noutatea pe care acest concurs o aduce: POT PARTICIPA SI PARINTII VOSTRI! Vom premia lucrarile elevilor, insa cele care formeaza pereche cu parerea mamei/ tatalui/ bunicilor despre importanta cartilor in viata, vor primi un premiu- surpriza!
-CONCURS de planşe/ postere, realizate in echipe de cate patru elevi, care sa contina imagini sugestive reprezentand indemnul la lectura (inchipuiti-va ca lucrati la o agentie de publicitate si trebuie sa realizati un afis publicitar pentru o librarie/ editura/ biblioteca)
-CONCURS prezentari PowerPoint cu acelasi mesaj
-CONCURS citate proprii " Biblioteca este..." Fiecare concurent poate inscrie in concurs maxim 3 citate, iar castigatorul va fi bibliotecar pentru o zi la biblioteca scolii noastre!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!