BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

miercuri, 10 iulie 2013

Pe urmele lui Avram Iancu


Pentru a treia oară în acest an, Crăişorii covăsneni au mers pe urmele lui Avram Iancu, cel al cărui mândru nume îl poartă şcoala noastră; pentru a doua oară ei s-au aflat în Ţara Moţilor, în Munţii Apuseni. 
La invitaţia Asociaţiei "Ţara Iancului- Iubirea mea" din Deva şi a preşedintelui acesteia, ing. Ioan Paul Mărginean, in cadrul proiectului pentru tineret cu denumirea FESTIVALUL CULTURAL PATRIOTIC TARA CRAISORULUI, editia a VI-a,  Crăişorii covăsneni au fost la Buceş- Dupăpiatră, la manifestarea "Întâlnirea moţilor cu istoria"; la Sarmisegetuza Regia, inima Daciei, unde vestigiile vechi de mii de ani încearcă să ne facă să înţelegem cine suntem şi de unde ne tragem; la Sarmisegetuza Ulpia; la Roşia Montana, în galeriile romane de acum 2000 de ani; la Hunedoara, la Castelul Corvinilor; la Abrud, printre clădirile care poartă plăcuţe comemorative cu numele făuritorilor de istorie care au trecut pe aici. 
Va multumim, domnule Mărginean! 
Multumim si Asociatiei Cultural Crestine Justinian Teculescu, cea care ne-a sprijinit inca o data pentru a putea infaptui aceasta adevarata "intalnire cu istoria"!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!