BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

marți, 19 noiembrie 2013

Un stil de viata durabil, o lume mai buna...(2)

In Săptămâna Educației Globale, ne-am pus întrebări. Și am încercat să găsim răspunsuri...



Iulia Ananina, clasa a VII-a A:

 O lume mai buna

O viata mai buna meritam toti, dar nu facem nimic pentru a ajunge la acest scop.
Deseori ne intrebam ,,De ce peste tot se simte o masa de aer care ne ofera numai tristete? ’’. Raspunsul e foarte simplu: tot raul care se simte in jurul nostru, noi l-am creat si nici nu am incercat sa-l distrugem. Daca ne gandim mai bine, putem spune ca totul poate fi posibil si putem crea o lume mai buna,perfecta. O lume in care cuvantul ,,GUNOI’’ sa nu existe.
In aceasta lume totul trebuie sa fie plin de viata cu flori multicolore si inmiresmate cu parfumul diminetii cu insecte si cu noi creatii care ne vor usura viata. Reciclarea sa fie una din actiunile constiente. Resursele planetei (apa,petrolul...) sa fie consumate cu mai multa grija. Taierea copacilor sa nu mai fie in nestire. Gunoaiele sa nu ne mai faca cu ochiul din toate partile. De poluare nici sa nu se mai puna problema. Efectul nociv al poluarii, spre exemplu ploaia acida va distruge culturile agricole si plantatiile forestiere,va ameninta animale terestre si cele acvatice. Bineinteles astea sunt doar cateva din consecintile poluarii aerului.
De asemenea in aceasta lume bunatatea, intelegerea trebuie sa pluteasca in aer. Fiecare suflet sa fie inconjurat de iubire si iertare. Nu trebuie sa existe nici un motiv de tristete si nici un pic de rautate. Zambetele oamenilor sa formeze un intreg care sa nu cunoasca durerea. Societatea sa cunoasca sa vorbeasca civilizat, sa nu se mai insulte si injure unii pe altii. Toti sa-si respecte aproapele si societatea. In timpul liber fiecare persoana trebuie sa incerce sa patrunda in lumea minunata a cartii. Pentru tot se gaseste o rezolvare. Putem avea o lume mai buna atata timp cat ne dam seama cat de grava e situatia in momentul de fata si sa incercam sa ne reparam greselile incetul cu incetul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!