BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

vineri, 6 decembrie 2013

Un stil de viata durabil, o lume mai buna...(3)

In Săptămâna Educației Globale, ne-am pus întrebări. Și am încercat să găsim răspunsuri...

Burnichi Debora Naomi, clasa a VII-a A:

  O lume mai bună

Aş dori să încep prezentarea mea cu o întrebare: ,, Vă place mediul în care trăiţi?”
Personal nu îmi place cum arată aşa de deteriorat mediul înconjurător.
Poluarea este murdărirea unui loc curat. Poate că unii ne întrebăm de ce suntem atât de bolnavi? Uneori răspunsul are un singur cuvânt: ,, POLUAREA”.
Poluarea este de patru feluri: Poluarea aerului, Poluarea solului, Poluarea apei şi poluarea fonică. 
POLUAREA AERULUI
Aerul pe care îl inspirăm este în proporţie mică oxigen (areul indispensabil vieţii ). Dacă noi poluăm şi acel 21% gaz curat, ce ne mai rămâne pentru a trăi? Diminuarea aerului se face prin tăierea sau ruperea plantelor de care avem nevoie pentru a primi oxigen.  Combaterea poluării aerului se realizează  prin folosirea cât mai redusă a vehiculelor  care eliberează gaze de eşapament şi nefolosirea intensă a centralelor care scot fum.  Alternative la nefolosirea vehiculelor motorizate sunt: mersul pe jos, sau cu bicicletele, care fac bine. Panourile solare şi nerisipirea curentului electric duc la reducerea folosirii centralelor care produc fun dăunator.
POLUAREA SOLULUI
Acest tip de poluare are multe căi de combatere, însă cea mai importantă este nearuncarea gunoaielor pe jos ci în coşurile de gunoi special amenajate. Aceasta trebuie să fie individuală şi apoi colectivă. Ea nu trebuie să fie influenţată de unul sau altul care nu respectă regulile.
POLUAREA APEI
Poluarea apei se realizează prin aruncarea rezidurilor în apă. Apa care este poluată este din ce în ce mai multă, de aceea nu trebuie să o mai poluăm (pentru a avea apă curată mai multă)
POLUAREA FONICĂ
Noi tinerii din ziua azi suntem obişmuiţi să ascultăm muzica din ce în ce mai tare. Dar dacă am asculta muzica cât mai încet (pe cât posibil la căşti), am reduce poluarea fonică.

Mă gandesc că răspunsul de la întrebarea de la început este ,, NU”. De aceea haideţi să păstrăm mediul curat pentru a ne fi plăcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!