BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

miercuri, 19 februarie 2014

PETRE ISPIRESCU - CELE MAI FRUMOASE BASME

A fost odată ca niciodată...ziua de 17 februarie, marcată în şcoala noastră de către elevii claselor primare  (secţia română clasele I-IV), dar să nu-i uităm şi pe cei de la grupa pregătitoare, prin activitatea dedicată scriitorului Petre Ispirescu”Cele mai frumoase basme”.
Activitatea, intitulată sugestiv „Cele mai frumoase basme” de Petre Ispirescu, a fost însoţită de o expoziţie de carte, afişe, pliante şi panou „Petre Ispirescu”.
Sub îndrumarea d-nelor profesoare de lb. română Pătru Dana şi Teacă Florentina, elevii  claselor a V-a A şi B, a VI- a A au prezentat aspecte din viaţa şi opera scriitorului, au realizat eseuri şi referate care au surprins scene culese din basmele povestitorului.
Elevii au selectat, au citit pasaje din basmele lor favorite şi au identificat elementele specifice basmelor.
Elevii din clasele primare, îndrumaţi de d-nele învăţătoare Muntean Anca, Cimpoi Maria, Cara Iuliana, Hulpoi Elena şi Lungu Liliana au desenat secvenţe surprinse de ei din basmele lor preferate, au călătorit în lunea basmelor şi au vizionat din basmele autorului.
Expoziţia de desene a completat această activitate.

Activitatea a avut ca scop stimularea interesului penrtu lectură incluzând atât actul cititului cât şi pe cel al povestirii, familiarizarea lor cu basmele româneşti; drept urmare, elevii au mers hotărâţi la bibloiteca şcolii pentru a împrumuta şi alte cărţi.
            Şi încălecai p-o şa ,şi v-o spusei d-voastră aşa.
           
                                                                                 Bibliotecar,
                                                                                       Poteică Mirela  






           

Un comentariu:

  1. E un inceput bun.
    Daca toti profesorii, educatorii, bibliotecarii, parintii, bunicii si ceilalti factori decizionali din invatamant, ar fi constienti de faptul ca viitorul omenirii este in mainile acestor copii, in cultura si educatia lor, si mai ales daca ne-ar interesa viitorul omenirii si dupa ce noi nu vom mai fi, atunci va trebuii sa sustinem aceste programe extrascolare inclusiv financiar.

    RăspundețiȘtergere

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!