BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

joi, 22 octombrie 2015

Ion Ciurea-Weidner. Profesor universitar, jurnalist şi poet la 75 de ani

Miercuri, 21 octombrie 2015, la Sala Unirea din Covasna, în organizarea Asociaţiei Cultural Creştine JUSTINIAN TECULESCU și a Editurii EUROCARPATICA, s-a desfășurat evenimentul de lansare a unei cărţi de excepţie: Volumul Profesioniştii noştri 17. Ion Ciurea-Weidner. Profesor universitar, jurnalist şi poet la 75 de ani, ediţie îngrijită de Catinca Agache şi Ioan Lăcătuşu, apărut la Editura „Eurocarpatica” din Sfântu Gheorghe. 
În prezența autorului, prof. dr. Ion Ciurea Weidner, poet covăsnean de origine și a invitaților săi,  dr. Ioan Lăcătușu, prof. dr. Catinca Agache, prof. Ligia Ghinea, în fața publicului prezent la această activitate culturală, elevi ai Școlii Gimnaziale Avram Iancu, pregătiți de prof. Dana Pătru, au recitat din versurile poetului. Lor li s-au alăturat elevi de la Liceul din Covasna, coordonați de prof. Doina Ungureanu.





Profesor universitar, doctor în filosofie, publicist și poet, Ion Ciurea s-a născut în oraşul Covasna, la 20 februarie 1940; a absolvit Liceul de Băieţi din Sighişoara şi Universitatea “Babeş- Bolyai” din Cluj, Facultatea de Istorie-Filosofie; carieră universitară până în 1980, an în care emigrează în Germania, unde, vreme de aproape două decenii, lucrează ca redactor la Postul Internațional de Radio “Deutsche Welle“. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Germania. Locuieşte la Köln, dar îşi petrece verile la casa de vacanţă din Covasna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!