BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

vineri, 25 aprilie 2014

Ziua Internaţională a Cărţilor

Ziua Internaţională a Cărţilor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în 1995. 23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale, W. Shakespeare şi Miguel de Cervantes, precum şi a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly şi poetul englez Rupert Brooke (1915). Ziua Internaţională a Cărţii coincide cu Ziua Bibliotecarului din România.

Ziua internatională a Cărţii şi a Dreptului de Autor si Ziua Bibliotecarului a fost sarbatorita si in scoala noastra.
In data de 23 aprilie, am mers la biblioteca scolii pentru a o felicita pe doamna bibliotecara Poteică Mirela, cea care ne primeste mereu aici, cu zambetul pe buze. Aceasta ne-a pregatit, in colaborare cu catedra de limba romana, activitatea " Sunt cu cartile, nu sunt singur!". Am vorbit despre personajele cele mai indragite din cartile noastre preferate, am discutat despre importanta lecturii in viata noastra, am admirat expozitia de carti pregatita de doamna bibliotecara...pe scurt, ne-am simtit ca intre prieteni!
Au participat elevi din clasele a VI-a A, a VI-a B si a VII-a A, insotiti de doamnele profesoare Dana Pătru si Florentina Teacă.










Aceleasi discutii si dezbateri s-au purtat si in clasa a VIII-a A, intre elevii acesteia si doamna profesoara Dochita Maciuca, diriginta lor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!