BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

joi, 12 noiembrie 2015

Voineşti, locul copilăriei mele

”Voinești, îmi ești drag
Și te iubesc
Pentru că ești
Pământ românesc”

Sebastian Cara


Concursul Voineşti,locul copilăriei mele, organizat de Asociația Cultural Crestina Justinian Teculescu Covasna, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Avram Iancu, și-a desemnat câștigătorii: Maria Uță, Alexia Sorescu, Mihai Șerban, Eliana Muntean, Sebastian Cara, Larisa Preda, Henrietta Biro, Cristian Bîștean, Raluca Procopiuc, Teodora Ghițu, Ionuț Porumboi, toți din clasa a V-a A, Daliana Lazăr și Rareș Cotici din clasa a VI-a A și Oana Coman, clasa a VIII-a A. Poate lucrările lor (poezii, compuneri, desene) nu sunt capodopere de publicat în vreo istorie a literaturii române, însă au impresionat juriul prin emoția transmisă. Sunt simple și sincere ”declarații de dragoste” către locul natal, către acest colț de țară, binecuvântat de Dumnezeu. Fiecare dintre noi are un loc pe pământ care e cel mai drag sufletului şi pentru care e gata să facă orice. Pentru elevii mai sus menționați, acel loc este Voinești.
Ei au fost răsplătiți cu diplome și cărți oferite de organizatori. La premiile acordate de Asociația Cultural Creștină Justinian Teculescu s-au adăugat volumele de versuri pe care poeta Mariana Adăscăliței, din Botoșani, le-a trimis special pentru acești copii. Prietena noastră de departe, dar mereu aproape de noi, urmărește de mult timp activitățile organizate de Biblioteca Școlii Avram Iancu și s-a declarat îndrăgostită de acești copii cu suflet frumos. 

Concursul "Voineşti, locul copilăriei mele" face parte din activitățile proiectului TRADIȚII ȘI OBICEIURI DIN COVASNA, realizat cu sprijinul financiar al CONSILIULUI JUDEȚEAN COVASNA.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!