BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

joi, 6 iunie 2013

NATURA NU NE CERE SĂ FIM GENIALI, AJUNGE SĂ FIM RAŢIONALI!



Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte anual pe 5 iunie, în peste 100 de ţări ale lumii şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării componentelor de mediu. Tema de anul acesta este „Think. Eat. Save” – „Gândește. Mănâncă. Salvează – Consumă rațional”, prin care se atrage atenția comunității internaționale asupra risipei de alimente.
Sărbătoarea a fost marcată şi la Covasna. Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, în parteneriat cu Asociaţia Cultural Creştină „Justinian Teculescu”, a organizat o serie de activităţi, pentru a sublinia importanţa protecţiei mediului înconjurător.
La Simpozionul “ SĂ DĂM O ŞANSĂ MEDIULUI”, care a avut loc la Sala Unirea din Voinesti, elevii insoţiţi de cǎtre profesorii coordonatori au ascultat cu atenţie prelegerile ţinute de reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului ( dl. ing. Mânecuţă Vasile), ai Romsilva (dl. ing. Manea Cristian, pe care copiii îl ţineau minte de la acţiunea de reîmpǎdurire  pe care am realizat-o împreunǎ în luna aprilie, în cadrul activitaţilor din sǎptǎmâna „ Şcoala altfel”), cǎrora le mulţumim şi îi mai aşteptǎm. Apoi, elevi ai şcolii noastre şi-au prezentat propriile pǎreri (eseuri sau prezentǎri Power Point) referitoare la sǎnǎtatea mediului şi la ceea ce ar trebui sǎ facem pentru a ne pǎstra natura curatǎ. Ii felicitǎm pe cei care au avut curajul sǎ-şi susţinǎ opiniile: Popica Andrei şi Papuc Adrian din clasa a VII-a A, Ananina Iulia, Burnichi Debora, Arteni Elena şi Ţupea Cristian din clasa a VI-a A, care au primit de la  Asociaţia Cultural Creştină „Justinian Teculescu” diplome şi premii.




La ora 15.oo, din Piaţa Eroilor s-a dat startul în cursa ciclistǎ “Pentru noi şi pentru mediu”, unde au participat peste 70 de copii din şcoala noastrǎ şi câţiva elevi de la liceu, majoritatea având tricouri verzi. Toţi cei care au terminat cursa au primit diplome de participare, care sǎ le aducǎ aminte de aceastǎ zi frumoasǎ.
Scopul acestei activităţi s-a vrut a fi conştientizarea îndemnului subliniat de Burnichi Debora în lucrarea ei prezentatǎ la simpozion: NATURA NU NE CERE SĂ FIM GENIALI, AJUNGE SĂ FIM RAŢIONALI!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!