BIBLIOTECA SCOLII GIMNAZIALE AVRAM IANCU COVASNA-VOINESTI
email: biblioteca.scolii.noastre@gmail.com

duminică, 29 septembrie 2013

Let's Do It, Avram Iancu!



Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!” Cele 85 de țări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.
În ţara noastră, totul a început în vara anului 2009, când pe internet a circulat frenetic un filmulet despre cum au facut-o estonienii şi curând au apărut şi la noi oameni cu iniţiativă (şi, de ce nu, cu viziune) care au spus “Let’s Do It, România!”. Multa muncă a stat în spatele organizării mişcării care a culminat în 25 septembrie 2010 cu prima zi de curaţenie generala la care au participat 200.000 de voluntari. In 2011 peste 300.000 de persoane şi-au suflecat mâinile, s-au pus pe curaţenie şi rezultatele au fost deosebite. “Let’s Do It, România!” avea experienţă şi creştea de la an la an.
În 2013, în oraşul staţiune Covasna, Primăria Covasna, Ocolul Silvic, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Asociaţia Cultural Creştină Justinian Teculescu şi Asociaţia EcoBios au spus împreună „Let’s Do It, Covasna”, în data de 29 septembrie. Voluntari de la toate cele cinci entităţi implicate în parteneriat au participat sâmbătă la cea de-a patra ediţie a campaniei naţionale de ecologizare ,,Let’s do it România”, încercând să contribuie la protejarea naturii şi la sensibilizarea cetăţenilor cu privire la colectarea şi depozitarea corespunzătoare a deşeurilor. Zonele din împrejurimile oraşului au fost ecologizate, strângându-se un număr impresionant de saci cu gunoaie. Campania „Let’s Do It, Covasna”,  prin acţiunile de ecologizare, a încercat să-i determine pe oameni să devină conştienţi de problemele mediului, iar în condiţiile în care copiii înţeleg că trebuie să protejeze natura, există şanse ca lucrurile să se schimbe. Cei mici sunt eficienţi atunci când trebuie să convingă pe cineva să-şi schimbe comportamentul, cred organizatorii acestei campanii de responsabilitate socială.










Sursa foto: Prof. Monika Kocsis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va asteptam parerile, sugestiile, gandurile bune!